top of page

actueel aanbod

Vanaf vandaag kan je via de knop 'twinkeltje bovenaan de webpagina naar een greep uit het aanbod van mijn winkeltje... of klik hier

Eigenaarschap van leren aan kinderen geven...

Aan de deelnemers (of aan diegenen die nog goesting hebben om aan te sluiten)bij de dag van ‘het verzelfstandigen van het  leren van het kind’ die doorgaat op woensdag 15/02/23 van 9u tot 13u in Open Huis te Staden…

 

Graag stel ik jullie het programma voor die voormiddag voor:

 

Welkom met koffie en koek vanaf 8u30

9u korte voorstelling en inleiding op het thema

9u30 insteek rond:

  • drie sporen beleid door Kathleen Dewaele, zoco en halftijds directeur in de Wegelink te Vichte. Zij zoekt samen met ons een antwoord op de diversiteit in het leren van kinderen en getuigt van het effect van het installeren van het drie sporen beleid in haar school…

  • Myriam Monstrey is directeur van de Loopbrug. Zij wil met ons stilstaan bij het organiseren van een team K3/L1 voor kinderen die de grote droom hebben om te leren lezen, rekenen en schrijven. Ze vertelt het verhaal van leraren die samen hebben gezocht (in de voorbije schooljaren) om hun kinderen op een warme maar kwaliteitsvolle manier te begeleiden vanuit ontwikkelingsgericht denken en handelen in de klas.

  • Geert Six en Griet Lobeau, directeur en teamcoach nemen ons mee in een verhaal: ‘het leren samen aanpakken over verschillende klassen en leefgroepen heen’. Zij leven en werken voor een kleine school in Roesbrugge waar ze met twee teams van leraren het zelfstandig leren van kinderen ondersteunen en mogelijk maken!

We gaan daarna aan tafels samen ‘onze vragen, bedenkingen, bezorgdheden, obstakels,… bespreekbaar maken…

We willen vooral leren met en voor elkaar om samen te groeien in die droom van een warme school! En hopelijk gaan jullie nadien verrijkt terug naar jullie warme werkplek!!

 

Mochten er nog collega’s zijn die wensen aan te sluiten bij dit warme gebeuren, dan kan dat nog tot ten laatste 1 februari 2023. Stuur een mail: tweein1@gmail.com

Van 27 januari 22 tot en met 6 februari 22 stel ik tentoon in Galerij Blomme in de Ooststraat 84 in Roeselare.

Het thema van deze tentoonstelling vat ik samen, niet onbedoeld, in drie voltooide deelwoorden en een infinitief: versnipperd, verfrommeld, verscheurd en liefhebben.

In mijn tentoongesteld werk (schilderijen, keramiek en woordkunst) speel ik met deze vier realiteiten. Ze vormen een draad doorheen mijn leven, werken en liefhebben. Ze zijn een blijvende inspiratiebron voor mezelf.

De meeste van mijn schilderijen (ook enkele stukken keramiek) krijgen meer leven door de toevoeging van een stukje poëzie. In de tentoonstelling laat ik die pas zien als de beschouwer eerst zijn eigen emotie en gedachten volle ruimte kan geven.

Mijn spreuken deel ik uit zodat anderen er beter van worden, een glimlach voelen rond hun mond en er misschien zelfs ietsje wijzer door worden,….

Wie dat wenst kan een digitale wandeling maken in mijn tentoonstelling. Die duurt zo lang als je zelf wenst. Via QR-codes stap je van het ene werk naar het andere en neem ik je mee in dat avontuur dat ‘verfrommeld, verscheurd en versnipperd’ is maar vooral doet voelen dat alles uiteindelijk ‘liefde’ is.

 

De tentoonstelling is elke dag open van 10u tot 17u. In het weekend van 10u tot 18u.

Op vrijdag 28/01/22 is de tentoonstelling uitzonderlijk open tot 22u.

 

Inkom is gratis.

bottom of page